Daru javítás és szervíz

Daru javítás és szervíz

"A darujavításhoz csak bátorság kell!" vagy mégse?

Egy daru gémjavítás története avagy a fiúk bányában dolgozni akartak...

2016. augusztus 21. - Gubovics Tibor

 

Közel egy évtizede történt, hogy az egyik bányában eltörték egy daru gémjét. Mivel egyedül nem boldogultak a szétszerelésével, így felhívtak, hogy telefonon adjak tanácsot, hogyan szedjék szét a gémet és gémkitoló munkahengert.

Ugyanis a lefagyott talajról "csak" egy 1 tonnás konténert szerettek volna emelni, de a fagyott talaj nem engedett... erősebb volt a természet. (Talán ha a konténer sarkát billentik meg először, máshogy alakult volna). Szóval egy 16 tonnás daru gémje eltört az 1 tonnás teher emelése alatt. 

Nos, ez nem szegte kedvüket a szakértőknek, elhatározták, hogy önerőből majd megjavítják, ha már így alakult, de mivel nem boldogultak a szétszereléssel, így érkezett a szóban forgó telefon. 

Szóval jött a felkérés, telefonon segítsek szétszedni egy gémet :) Hát ezen ne múljon, elmondtam nekik szóban és a telefon másik végén a "kolléga" csak annyit mondott, hogy lám-lám a "daruszereléshez nem kell semmi, csak bátorság!"

A telefonhívástól számított negyedik napon újabb telefon érkezett, hogy elfogyott a bátorság és szakemberre, ránk bízzák mégis ezt a dolgot.

 

Azóta van egy mondásunk a kollégákkal, hogy a "daruszereléshez nem kell csak bátorság"!

Bővebb információ rólunk.

 

 

süti beállítások módosítása